torek, 13. marec 2018

Izlet v London 1. dan

Potovanje v Anglijo smo začeli načrtovati že pred leti, a smo ga zaradi obilice (vsako leto novih, a nič manj utemeljenih) razlogov vsako leto odlašali. Največ zaslug, da smo se vendarle odločili za to pot, je v bistvu imel Filip z vztrajnim opozarjanjem, da se sploh ne spomni več, kako je leteti z letalom. Potem ko smo decembra kupili povratne vozovnice (za cca. 60 EUR), pa poti nazaj več ni bilo. Šele zdaj po povratku in olajšanju se zaradi srečno izpeljane poti zavedam, koliko strahov sem imel še en teden nazaj, zaradi strahov, morebitnih bolezni, slabega vremena ali kakršnih koli drugih neprilik na poti.

Iz Ljubljane smo leteli na letališče Stansted, ki je kakšnih 65 km SV od Londona.






Čeprav smo se odločili, da gremo v mesto z vlakom, smo se na letališču odločili za prevoz z avtobusom (cca 40 funtov), ki je cenejši in malo počasnejši prevoz (cca uro in pol do postaje Victoria), a ti po drugi strani omogoča lepši in boljši prvi stik z mestom.




Prenočevali smo v majhnem, skromnem, a za ne preveč zahtevne zadovoljivo čistem hotelu, ki je bil predvsem blizu centra in zlasti čisto blizu zelo dobro prometno povezane postaje Victoria, od koder smo imeli do Buckinghamske palače le 10 minutni sprehod.


Spomenik kraljici Viktoriji pred Buckinghamsko palačo:





 In še pogled na Buckinghamsko palačo iz bližnjega parka "St. James

od koder smo se prvi dan sprehodili še do Trafalgarskega trga.



Ni komentarjev:

Objavite komentar